Főoldal Üveg-tükör termékek Hőszigetelő üvegek Fokozott hőszigetelő és napvédő hőszigetelő üvegek

Fokozott hőszigetelő és napvédő hőszigetelő üvegek


Fokozott hőszigetelő üvegek:
(igény szerint argonnal és nemesgázzal töltve)
 
Magyarországon is egyre jobba elterjedőben vannak a fokozott hővédelemet biztosító úgynevezett  " Low-E " bevonatú (különleges  semleges színű hővédő ( fémoxid) bevonattal van ellátva).
Ezek felhasználásával jelentős energia megtakarítás érhető el mely az energia árak növekedését figyelve nem elhanyagolandó!
Továbbá az üvegfelületek közelében érzékelhető hidegérzet csökkentésével a lakótérben a komfortérzetben is javulás érhető el.
A hőátbocsátási tényező (U-érték) csökkentése (alap hőszigetelő üvegnél: 3,0 Wm2K ez az érték) a Low-E üveg alkalmazásával akár 0,9 Wm2K értékre is csökkenthető . Némi többlet költséget jelent , de a fűtési költségek csökkenésével pár éven belül megtérülnek . Hosszú távú viszonylatban a megtakarítás más célokra    fordítható .
Nem mellékes szempont, hogy a CO2 kibocsátás csökkentésével a környezetszennyezés érdekében is sokat tettünk.
 
Igény szerint a Low-E üveg edzhető változatával is állunk megrendelőink szolgálatára.
 
Napvédő hőszigetelő üvegek
 
A napvédő (reflexiós) hőszigetelő üveg olyan üvegszerkezet mely egyik üveg összetevője fényvisszeverő réteggel ellátott üveg. A reflexiós (fényvisszaverő, tükröződő) réteg egy speciális fémbevonat az üvegen , mely a nap káros hullámait és a nap sugárzó enegiájának egy részét visszaveri a külső tér felé .
 
Az építészeti igények fő sajátosságai közzé tartozik az egyre nagyobb üvegfelületek alkalmazása. A hő védelem mellett kiemelt szerepe van a megfelelő napvédelemnek is.
 
A napvédelmi funkciót biztosító üvegszerkezetek csökkentik a belső térnek a napsugárzás hatására bekövetkező túlzott felmelegedését.
Egy adott légtér hűtéséhez szükséges energia igény akár négyszer nagyobb is lehet, mint ugyanezen légtér fűtésére fordított energia!
Ezért fontos a megfelelő napvédelem (G-érték) megválasztása, mely a korszerű napvédő üvegek alkalmazásával a mai építészetben már nem tartozik a nehéz feladatok közé. A napvédő üvegek beépítésével adott helyiség légkondicionálása kevesebb anyagi ráfordítást igényel.
A költségmegtakarítás mellett a kevesebb légkondicionáló igény a környezetszennyezésre is kiemelten jótékony hatással van!
 
Napvédő üvegként rendkívül sokféle üveget alkalmazhatunk, melyek az adott típusra jellemző technikai teljesítőképességük függvényében igen széles skálán mozognak.
 
Napvédő üvegek csoportosítása:
 
A, Anyagában színezett üvegek (parsol üvegek)
 
Kezdeti megoldás volt ezen üvegek alkalmazása. A mai építészetben már nem használatosak, rossz szelektivitásuk, gyenge színvisszaadásuk, alacsony reflexiójuk, viszonylag magas abszorpciójuk (hő elnyelés) miatt.
 
B,   Pirolitikus, keménybevonatos reflexiós üvegek (Stopsol ,Antelio)
 
Beégetéses eljárással gyártott alap reflexiós üvegek melyeknél a napvédelmet biztosító réteg, jellemzően a külső tér felé néz. Ebből adódóan az időjárás viszontagságai hamarabb kárt okozhatnak a napvédő rétegben. Egy rétegű üvegezésnél is alkalmazható, igény szerint edzhető.
 
C, Magnetron (katódporlasztású) félkemény bevonatos reflexiós üvegek
 
A napvédő réteget katódporlasztású technológiával viszik fel az üvegre. Hőszigetelő üvegszerkezetben mindig a légrés felé néz a bevonat oldal ezért az időjárás káros hatásaitól mindig védve van. Ezért a bevonat és az üveg élettartama is sokkal hosszabb. Az ilyen technológiával gyártott üvegek széles szín választéka mellett, a fényáteresztési tartomány (9-70%) és a széles g-érték tartomány (9-58%) variálhatósága is kiemelt szerepet játszik.
Egy rétegben csak bizonyos típusok alkalmazhatók.
Egyes típusok (Sun Guard) hajlíthatóak , edzhetőek .
 
D, Multifunkciós (szelektív rétegbevonatos) magnetron katódporlasztású lágybevonatos üvegek
 
Napjainkban a legtöbbször felhasznált napvédő üvegek csoportját alkotják annak köszönhetően, hogy mind a hő védelmet, mind a napvédelmet egyszerre tudják biztosítani mivel a különböző védő funkciók rétegei együtt kerülnek felvitelre katódporlasztású eljárással.
A hővédő és napvédő jellemzők egyszerre történő megvalósításával a legkorszerűbb üvegek közzé tartoznak.
 
Fő jellemzőjük:
 
-         széles színválaszték (törekvéssel a neutrális jelleg felé),
-         alacsony reflexió (tükröződő hatás elkerülése),
-         viszonylag magas fényáteresztés (41-67%, a felesleges világítás megszüntetése érdekében),
-         kiváló g-érték (24-43%, légkondicionálás csökkentése),
-         jó U-érték(1,0-1,3 Wm2K - Argon gáztöltés esetén) elérésével a hővédelem megvalósítása,
-         alacsony abszorpció.

Hírek, akciók